zaterdag 11 februari 2012

Back-Up wint Popsport Zeeland

Back-Up heeft gisteravond in De Spot in Middelburg Popsport Zeeland gewonnen. De poprockband uit Bergen op Zoom overtuigde de jury met haar muzikale en creatieve vaardigheden. Bovendien bleek het vijftal de afgelopen tijd de meeste vooruitgang te hebben geboekt. In mei vertegenwoordigt Back Up Zeeland tijdens de landelijke finale van Popsport. Een verslag van Kris Louwerse (Scoop):

Zes acts traden gisteravond aan in De Spot. Naast Back Up waren dat Raptured, PUNT!, DJ OLI4, Remote World en The Shards. De jury koos voor Back Up, bestaande uit Liesanne van Dongen (zang), Jens Wierckx (drums), Jannes van Kaam (gitaar), Tristan van Selm (basgitaar) en Emilian Lock (toetsen). Tijdens het coachingstraject hebben ze eigen nummers geschreven, die ze overtuigend wisten over te brengen aan publiek en jury.

De band is grotendeels afkomstig uit Bergen op Zoom, maar wist in oktober toch een plaatsje te bemachtigen in het Zeeuwse PopSport-traject. Zij zullen in mei dit jaar in de landelijke finale van PopSport Zeeland vertegenwoordigen, waar ze het opnemen tegen de andere provinciale PopSport winnaars. Daarnaast brengen alle winnende acts een bezoek aan Kytopia, Kytemans creatieve broeinest, waar ze aan de slag gaan met diverse muzikanten in de aanwezige studio’s en oefenruimtes.

Er werden ook nog publieksprijzen vergeven, een opname van een professionele videoclip voor de act met de meeste stemmen, ook deze ging zonder twijfel naar Back Up. Daarop volgde The Shards, een hardrockband uit Goes, die duidelijk veel fans bij zich hadden, zij wonnen een professionele bandfotoshoot.

Vanuit Stichting PopSport werden ook nog wildcards vergeven voor acts die alsnog kans maken om in de finale te komen, in Zeeland werd de eerste wildcard uitgereikt aan DJ OLI4, Olivier Gerretsen uit Middelburg. Ook hij maakte volgens de jury een enorme ontwikkeling door, draait al volop in het clubcircuit en wist in De Spot de voeten van de vloer doen gaan.

Remote World (Goes) wist ook een memorabele show neer te zetten met drummer Frank van Dijke, die wegens een ongelukje met één hand moest drummen deze avond, maar ze vielen niet in de prijzen.

Sinds een aantal maanden zijn in zeven provincies acts bezig met het coachingsprogramma van PopSport. PopSport is geen wedstrijd, maar een kans om workshops te volgen van professionele muzikanten, programmeurs en managers uit de muziekbusiness waarin talentvolle jonge muzikanten persoonlijk advies krijgen en alles draait om hun muzikale ontwikkeling. De acts die de grootste ontwikkeling doormaken en laten zien, stromen door naar het landelijke eindfestival dat begin mei plaatsvindt. Daar zetten acht acts (uit elke provincie één, plus een wildcard) zich in om de PopSport Award in de wacht te slepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten