donderdag 9 februari 2012

Nul Elf Acht - Halve Literatuur


Halve Literatuur, het nieuwe album van Nul Elf Acht, opent met de Bert van Leerdam-sample 'Wat komt er nou bij kijken om hiphop te brengen?' Het antwoord van de band is simpel: 'Niks'.

Grootspraak natuurlijk. Of ironie. De Zeeuwse hiphoppers hebben, met tussenpozen, zo'n drie jaar gewerkt aan het album. Ze stelden daarmee het geduld van de fans op de proef, maar dat wordt beloond met een plaat die kan wedijveren met het destijds zo geprezen Flessepost (2004).

Toen heette de crew nog 0118-Vier. Na het vertrek van KD en Junior gingen Vinnie (Huckleberry Vinn) en Lay (Neger R. de Vries) met z'n tweeën verder en noemden zichzelf voortaan Nul Elf Acht. Inmiddels maakt ook DJ Vindictiv deel uit van de groep.

De MC's Vinnie en Lay overladen de luisteraars opnieuw met een stortvloed aan woorden. Soms scherp, vaak geestig, hier en daar ook flauw. De inbreng van DJ Vindictiv is goed te merken, want met zijn sterke beats en strakke scratches zorgt hij ervoor dat Nul Elf Acht weer een stuk volwassener klinkt vergeleken met enkele jaren geleden. De sterkste track is - wat mij betreft - Bezeten, met zijn sinistere sfeer.

Halve Literatuur wordt morgenavond (vrijdag 10 februari) gepresenteerd in De Piek in Vlissingen.

Een snippet mix van het album is hier te beluisteren.

Deze week stond mijn interview met Nul Elf Acht in de PZC. Lees het hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten