zondag 30 augustus 2009

Bart Peeters op Abdijplein

'Bart Peeters? Ja, die van de Vlaamse televisie toch? En had-ie niet ooit een hitje met iets dat ging van nana?' Inderdaad, díe Bart Peeters trad vrijdag op het Abdijplein in Middelburg op.


In Nederland herinnert men zich vrijwel alleen dat succesnummer met The Radios, maar bij de zuiderburen is Bart Peeters een grote meneer, als televisiemaker maar vooral als muzikant. En wie hem in Middelburg aan het werk zag, kan zich daar iets bij voorstellen.

De recensie van PZC-collega Ernst Jan Rozendaal las ik vanochtend dan ook instemmend. Peeters is een zeer bekwaam entertainer, die zich allerminst uit het veld laat slaan door de regen die de avond (deels) teisterde. Bovendien weet hij zich omringd door vijf fantastische muzikanten die allerlei folk- en wereldmuziekachtige stijlen moeiteloos beheersen.

Samen zorgden ze voor een zeer onderhoudende avond, met nummers die uiteenliepen van een soort songfestivalpastiche (Liefde is alles) tot een Jacques Brel-nummer (Een vriend zien huilen) en van een tirade tegen deejays in het algemeen (en Tiësto in het bijzonder) tot - als contrast - een Nederlandse vertaling van Indeeps Last night a dj saved my life, inclusief het 'Mama Appelsap'-fragment uit Michael Jacksons Wanna be startin' something.

Een mooie avond. Zonder She goes nana. En om te noteren: op 3 april 2010 is hij te zien in Terneuzen.


1 opmerking: