dinsdag 10 februari 2009

Staat, Brood & Spelen


Twee pophype(je)s doen komend weekend Zeeland aan. Eerst zaterdag De Staat (uit Nijmegen) in De Piek. De groep trok de afgelopen weken veel aandacht - 2009 is al uitgeroepen tot het Jaar van de Staat - met de debuutplaat Wait For Evolution en een optreden tijdens Noorderslag.

Queens Of The Stone Age en dEUS worden vaak aangehaald als vergelijkingsmateriaal, maar tegelijk klinken Torre Florim en de zijnen fris, origineel en catchy genoeg om ook op eigen kracht volop verwachtingen te wekken. De single, The Fantastic Journey Of The Underground Man, overtuigt me nog niet helemaal, maar een rockband die zich vernoemt naar een compositie van Louis Andriessen moet wel deugen.

Zondag speelt Elliott Brood in De Spot. Elliott wie? Inderdaad, bijna niemand kent ze - ik evenmin - maar van diverse kanten wordt verzekerd dat dit écht iets bijzonders is. Het Canadese trio speelt 'bluegrass, folk en country in de meest rauwe en elementaire vorm' en sleept de ene prijs na de andere in de wacht. Muziek die The White Stripes degradeert tot een stel brave Hendrikken, zo wordt verzekerd. Dan moet je toch van goeden huize komen.

We zullen zien...

2 opmerkingen: