zondag 1 februari 2009

Efficiënt kunstkijken


(Fobieën verzameld door Nienke Reichpietsch, bij CBK Zeeland.)

Mooi, die maandelijkse (en inmiddels tienjarige) Kunst- en Cultuurroute in Middelburg. In één middagje kun je een groot aantal (nieuwe) exposities bekijken en heb je na afloop het gevoel weer 'bij' te zijn, al wordt het met het almaar groeiende aantal deelnemers - 45 inmiddels - steeds moeilijker.

De aardigste dingen die ik vandaag tegenkwam:

* Theatermakers Edo Douma en Ploneke Scholtsz die in De Drukkerij een voorproefje gaven van het benefiettoneelstuk Duet, gebaseerd op het leven van celliste Jacqueline du Pré (1945-1987), bij wie op het toppunt van haar carrière de ziekte MS werd geconstateerd. De voorstelling gaat op 21 februari in het Arsenaaltheater in Vlissingen in première.

* De nieuwe Middelburgse stadsdichter Joop Buma die in de overvolle galerie van William Verstraeten met zijn poëzie de lachers op zijn hand had.

* De opening van de expositie Zeeuwse Lichting #08 bij CBK Zeeland, met werk van vorig jaar afgestudeerde kunstenaars met Zeeuwse wortels. Zeer uiteenlopend werk, met onder meer een eikenhouten fiets van Reinier Korstanje en het ontwerp voor een Anti Fobisch Instituut door Nienke Reichpietsch. De laatste zorgde samen met Linda Franse ook voor de opvallende vormgeving van de tentoonstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten