zondag 2 november 2008

Bløf (en anderen) in Zeelandhallen

Toch verbazingwekkend dat zo ongeveer de grootste band van Nederland, die bijvoorbeeld bijna moeiteloos het PSV-stadion uitverkoopt, er niet in slaagt de 'eigen' Zeelandhallen in Goes compleet vol te laten lopen. Bløf moest het zaterdagavond bij het PZC-concert in Goes doen met een hooguit redelijk gevulde hal.

Misschien wel daarom maakte het optreden aanvankelijk een wat plichtmatige indruk, maar gaandeweg kwamen publiek én band steeds meer los. De twee toegiften werden dan ook zonder al te veel moeite afgedwongen.

Bløf koos - ondanks het ingetogen karakter van het nieuwe album Oktober - vooral voor het stevigere werk en ook enkele minder voor de hand liggende nummers, zoals Regen en Welkom thuis.

 
Bløf

Aan het concert ging een vier uur (!) durend progamma van Zeeuws talent vooraf, waaronder korte optredens van de vier nieuwe Popaanzee-bands. Daarna verraste Bluem me in positieve zin. De Zeeuws-Vlamingen lijken toch weer wat gegroeid ten opzichte van enkele maanden geleden. Eva Auad, die daarna speelde, is en blijft een enorm talent. Van The Punanas had ik wat meer verwacht, terwijl La Ventura - hoewel wat ongelukkig geprogrammeerd (gothic-metal vlak voor Bløf) - toch niet verkeerd was.

 
Bluem

2 opmerkingen:

  1. Zo verbazend vind ik het niet. De meeste Zeeuwen hebben Blof al zo vaak, en soms zelfs gratis, zien optreden dat je het op een gegeven moment wel gelooft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ... en de nieuwe platen geven nou ook niet het idee, dat er live veel nieuws te beleven is. Het is waarschijnlijk een goed moment om er eens mee te stoppen. Dan kan Peter een rockopera gaan schrijven, Bas de multimedia in en Paskal naar Las Vegas als Helmut Lotti.

    BeantwoordenVerwijderen