zondag 16 november 2008

Eens een Zeeuw...

Bennie Hek neemt zijn Houdoes mee naar Heinkenszand, trekt een mal pak aan, doet een afro-pruik op, laat een meer dan dertig man sterk 'hi-ha-hospelkoor' aanrukken en zet Eens een Zeeuw, altied een Zeeuw in. Kom daar nog maar eens overheen als concurrent bij de streektaalwedstrijd Zing Zeeuws, gisteravond in De Stenge. Onmogelijk.



En dus werd het een afgetekende overwinning. Want, net als bij het songfestival, scoort spektakel. Vakkundig vermaak, dat wel. Toch waren er betere liedjes, betere teksten ook. Dingeman de Visser bijvoorbeeld, die een heel andere kant van zichzelf liet horen naast het bekendere Dønder-werk. Of de jonge Thoolse band Ocean's Edge, die - onder de fraaie naam d'Ieseleke Koppespinnen - aantoonden ook goed in het Zeeuws uit de voeten te kunnen.

Jammer was wel dat Toon Moerland - vanwege een sleutelbeenbreuk, zo werd gezegd - verstek moest laten gaan. Hij is onder meer bekend als gitarist van Hallo Venray en woont sinds enkele jaren weer in Zeeland. Ik was wel benieuwd waarmee hij gekomen was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten