zondag 30 november 2008

Tuxedo Bandido

Ergens begin 2005 lag er ineens een fraaie cd in de bus: A Splendid Idea, Compadre van een band die zich Tuxedo Bandito noemde. Boordevol samples, retro gitaargeluiden en Spaanstalige gimmicks. Het album bleek gemaakt door twee gedreven Zeeuwse jongens: Maxim Schipper en Stephan Schwencke, die er een complete act van hadden gemaakt, tot in de puntjes uitgewerkt. Tarantino meets Fun Lovin' Criminals.

Tot optreden kwam het, vanwege de complexiteit van de muziek, echter niet. Tot vanavond, want voor het eerst stond de groep - inmiddels taalkundig correcter Tuxedo Bandido geheten en versterkt met een bassist - op het podium en wel in De Piek in Vlissingen. De zaal liep ervoor vol.

Het plaatje klopte: gele Crime Scene Investigation-linten, plastic palmen en cactussen, de drie compadres in strakke pakken, fraaie videoprojecties op de achtergrond. Het optreden zelf duurde amper drie kwartier. Het klonk niet echt verkeerd, voor een debuutconcert dan. Maar je voelt dat er veel meer in zit, als er bijvoorbeeld ook een echte drummer bij zou komen en ze meer los zouden raken van het vele dat in de computer zit.


De muziek is toch, voor wie zich eraan overgeeft, behoorlijk onweerstaanbaar. Luister bijvoorbeeld eens naar de nieuwe single To The Max Again, gratis te downloaden op de website van de band.

2 opmerkingen:

  1. Wat me opvalt is dat iedereen gewoon keihard door de muziek heenkletst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt. Is - hoewel het me in dit geval zelf niet zo opviel - helaas tegenwoordig schering en inslag bij concerten. Zeker in Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen