dinsdag 27 januari 2009

Hij komt: Bill Wyman

De aankondiging leidde de afgelopen tijd tot reacties van verbazing en ongeloof. Bill Wyman? Dé Bill Wyman? In Middelburg? Toch staat de ex-Rolling Stone vanavond op het podium van de Stadsschouwburg. De zaal is compleet uitverkocht. Verstokte Stones-fans laten de kans niet lopen om zo in de nabijheid te verkeren van iemand die decennia deel heeft uitgemaakt van hun passie.

Zelf heeft hij dat tijdperk al lang achter zich gelaten. Vanavond zal hooguit een enkel Stones-nummer klinken, Honky Tonk Women waarschijnlijk. Wyman, 72 inmiddels, blijft verre van de geriatrische rock van versleten sterren die een karikatuur van zichzelf zijn geworden. Met zijn Rhythm Kings speelt hij uitsluitend voor zijn plezier en toert met liefde twee weken langs bescheiden theaters in plaatsen zoals Franeker, Heerlen en Middelburg.

Die Rhythm Kings zijn trouwens niet mis, met onder anderen Georgie Fame, gitarist Albert Lee, sinds kort ook toetsenist Geraint Watkins en nog vijf doorgewinterde muzikanten. Zij zullen rijkelijk putten uit de muziekgeschiedenis, terwijl Wyman zich enigszins op de achtergrond opstelt. Ingetogen genietend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten