zondag 25 januari 2009

KipV(l)issingen


Druk middagje voor de Vlissingse kunstliefhebbers, want behalve dat er vier nieuwe tentoonstellingen openden in deWillem3 nam KipVis haar nieuwe onderkomen officieel in gebruik. De 'nomadische' kunstwerkplaats heeft haar intrek genomen in het vroegere ROC-gebouw aan de Dreesstraat in Vlissingen, nadat zij het oude schoolgebouw aan het Molenwater in Middelburg had moeten verlaten.

Het is bepaald geen achteruitgang. De gemeente verleent alle medewerking, het pand zit logistiek gezien wat logischer in elkaar, de lokalen zijn ideale ateliers en een grote ruimte dient als permanente expositiegelegenheid. De gymzaal die een etage hoger ligt, krijgt ook nog een invulling, maar zal eerst de komende maanden worden gebruikt door Maartje Korstanje, die met haar imposante beelden tijdelijk terug is in Zeeland.

Gastcurator Ko de Jonge heeft als openingsexpositie werk geselecteerd van alle (veelal jonge, beginnende) kunstenaars die een atelier hebben bij KipVis. Hij toont de werken onder de titel De afbakening in en rond deels uitgepakte verhuisdozen.

Daarnaast presenteren Ramon de Nennie en Machteld van der Wijst gezamenlijk werk, geïnspireerd door de Russische cineast Andrei Tarkovski. Zij gebruiken daarvoor onder meer de glazen toren van het gebouw, wat in het donker een kleurrijk beeld oplevert. Een fraai artistiek baken.

KipVis is elke dinsdag en donderdag geopend, van 10.00 tot 15.00 uur.

1 opmerking: