woensdag 28 januari 2009

Hij was er: Bill Wyman


,,Ik heb dertig jaar met veel plezier bij de Stones gezeten", zei Bill Wyman vanavond in de Stadsschouwburg in Middelburg. ,,Maar als er één band is waar ik afgezien van de Stones in had willen spelen, dan is het Creedence Cleerwater Revival wel."

Dat was een mooi eerbetoon aan met name John Fogerty, zoals het hele concert eigenlijk een eerbetoon was aan sleutelfiguren uit de muziekgeschiedenis: Wilson Pickett, Fats Domino, Gene Vincent - noem ze maar op. Een uiterste onderhoudende les voor wie mocht denken dat de pophistorie met U2 of de Simple Minds begon.

En wat een muzikanten... Georgie Fame natuurlijk en Albert Lee, maar ook al die anderen. Wyman is eigenlijk veruit de beperktste en het aardige is dat hij dat ook volmondig erkent, er zelfs enigszins mee koketteert. Als die anderen zo goed zijn, dan kun je ook zonder problemen dienstbaar zijn, wat op de achtergrond blijven, de stille Stone uithangen. Om vervolgens tóch weer even uit te halen met Honky Tonk Women.

Een memorabele avond. En als het aan schouwburgdirecteur Peter de Neef ligt, zo zei hij in de pauze, komt het nog eens tot een herhaling.

Zie ook het videoverslag op de PZC-website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten