dinsdag 10 maart 2009

Bløf: op het verkeerde been?

Wie Vandaag, de nieuwe single van Bløf, hoort is toch even verrast. Zeker, het is onmiskenbaar de Zeeuwse band - vintage Bløf, zoals bassist/tekstschrijver Peter Slager het nummer zelf noemt - maar veel steviger dan je als voorbode van het komende album April zou verwachten.

April is, zoals inmiddels algemeen bekend, het tweede deel van het tweeluik dat het samen met Oktober vormt. Een akoestisch dubbelalbum, opgenomen in Ierland tijdens wat de Pickering-sessies zijn gaan heten. Het eerste deel was tamelijk donker, April wordt luchtiger van toon. ,,Op dit album zetten we koers naar de toekomst. Het is een plaat vol geloof, hoop en liefde", heeft de band aangekondigd. Maar niettemin: nog steeds akoestisch, en elk nummer in één take opgenomen.

Het redelijk stevige Vandaag, dat ook al in de huidige theatertournee wordt gespeeld, komt duidelijk niet uit die reeks. De eerste reacties van fans op de single zijn vooral opgetogen, als een soort bevrijding na het 'zware' Oktober.

Toch lijkt het erop dat ze enigszins op het verkeerde been worden gezet, want het nummer is - waarschijnlijk - niet representatief voor April. Vandaag is ontstaan ter gelegenheid van het vertrek van manager Frank van der Meijden en zou wat stijl betreft eerder op de toekomstige rockplaat (streefdatum: najaar 2010) passen, maar de band vond het 'een beetje gek' om het nummer pas twee jaar na dato uit te brengen. Daarom is het een bonustrack op April geworden. En de single dus.

Ondertussen groeit wel de nieuwsgierigheid naar het album. Op 3 april komt het uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten