zondag 1 maart 2009

Eerste voorronde Scheldepop



De eerste voorronde van Scheldepop, gisteravond in skihal Snowbase in Terneuzen, was van een hoog niveau. Dat mocht ook wel worden verwacht, want de kandidaten waren geselecteerd uit maar liefst 120 bands - vanuit het hele land - die wilden meedingen naar een plek op het Zeeuwse festival. Daarvan zijn er zestien gekozen. Die strijden nu, verdeeld over twee avonden, om in totaal acht podiumplaatsen. Gisteren gingen de eerste vier naar SoulLab, Elly Kellner, Johnny Stardust en Tuxedo Bandido.

Het niveau was in elk geval zo hoog dat de goede, talentrijke Zeeuwse bands Ocean's Edge en SideWalkStone het duidelijk moesten afleggen. Merkbaar minder ervaring dan de anderen, te magere podiumpresentatie, maar niettemin beloften voor de toekomst. Een aangename verrassing uit eigen provincie was Rumble Fist, dat met een overdosis postpunkkabaal onder leiding van de grungende Marnix de zaal wist te overtuigen, al was het net niet genoeg om een plek op Scheldepop te bemachtigen.

Rumble Fist.

Tuxedo Bandido doorstond wel de voorronde, hoewel het pas het tweede optreden was van het Walcherse trio, na het debuut drie maanden geleden in De Piek. Ook de in Zeeuws-Vlaanderen neergestreken Elly Kellner, singer-songwriter met ervaring in binnen- en buitenland, bleef glansrijk overeind.

De grote verrassing van de avond was Johnny Stardust, een op het oog nog piepjong Brabants drietal, dat onbevangen en met branie uiterst pakkende muziek maakt die dikke knipogen vertoont richting de Arctic Monkeys en anders Britse bands. Onweerstaanbaar.

De tweede voorronde is op zaterdag 28 maart, opnieuw in Snowbase, vanaf 18.00 uur. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten