dinsdag 3 maart 2009

Spooknoot van Station Zuid


In de mooie schouwburg in Tilburg ging gisteravond de nieuwe productie van Station Zuid, het danshuis voor Zuid-Nederland (waaronder Zeeland), in première: Ghost Note. Sinds de oprichting van het danshuis, ruim drie jaar geleden, heb ik de meeste voorstellingen gezien, maar deze is zonder meer de aantrekkelijkste.

Bijzonder is de combinatie met jazzmuziek, die deels live wordt gespeeld door vier musici, onder leiding van trompettist Jeroen Doomernik. Musici en dansers voelen elkaar goed aan. Er is volop interactie. Ze zwepen elkaar op. Af en toe wordt er geïmproviseerd, aan beide kanten.



Maar wat vooral ook indruk maakt is de energie en het plezier in de voorstelling, precies ook wat choreograaf Václav Kunes voor ogen stond. Er wordt door de vier mannen en vier vrouwen - afkomstig uit vier continenten - met overgave gedanst, aanvankelijk ingetogen maar later steeds uitbundiger, gedreven door de muziek.

Tijdens de borrel na afloop van de première speelde het jazzkwartet in de foyer van het theater vrolijk door, waarbij de dansers uit de voorstelling improviseerden, tot genoegen van het publiek:



Ghost Note is morgenavond (woensdag) te zien in De Mythe in Goes en vrijdag 8 mei in de Stadsschouwburg Middelburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten