zondag 29 maart 2009

Hoog niveau op Scheldepop

De eerste voorronde van Scheldepop, een maand geleden, was al van een verheugend niveau. Dat werd zaterdag tijdens de tweede voorronde, in skihal Snowbase in Terneuzen, nog eens overtroffen. Ruimschoots zelfs.

Alle acht geselecteerde bands hadden, wat mij betreft, een plaats op het festival verdiend. De vier gelukkigen waren: Excused (die aan het begin van de avond nog vrijwel zonder publiek speelde, maar deed alsof de zaal bomvol was), Francis Levoy (uit Terneuzen zelf), Groover en A New Dawn.

Die keuze was even verdedig- als aanvechtbaar. Want geen van de vier bands misstaat op Scheldepop, maar tegelijk is het jammer dat bijvoorbeeld het hiphopkwartet Dikke Vandalen het net niet redde, terwijl de vier een zeer energiek en overtuigend optreden gaven, inclusief een freestyle op basis van door het publiek aangereikte trefwoorden (iets met Zeeuwse bolussen).

En wat te denken van Kayleigh, singer-songwriter van Amerikaanse origine, die duidelijk een groot talent is, maar helaas toch niet goed genoeg werd bevonden voor Scheldepop. Het zou me niets verbazen als we binnenkort nog - via andere wegen dan - meer van haar gaan horen.



Zie hier voor beelden van achtereenvolgens Excused en het evenmin misselijke ENGO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten