zondag 5 oktober 2008

Talkshow in De Drvkkery

 
Een lovenswaardig initiatief van De Drvkkery in Middelburg: elke eerste zondag van de maand, tijdens de Kunst- en Cultuurroute, een talkshow over kunst en cultuur in Zeeland. Vandaag was de eerste editie, gepresenteerd door Rebecca van Wittene.

Lorenzo Benedetti vertelde over zijn eerste ervaringen in De Vleeshal en over de exposities die er gisteren zijn geopend, Willem Smit (Zeeuwse Muziekschool) en Kathrin Ginsberg (CBK Zeeland) deden een boekje over hun wens tot bundeling van hun onderkomens en Neels Smeekens gaf op verzoek een soort cursus Hiphop voor beginners.

Vooral het laatste was aardig, al vroeg ik me naderhand wel af hoe hij het zelf heeft ervaren. Ik bedoel: de een (Benedetti) wordt met kennis van zaken tegemoet getreden, terwijl bij de ander (Smeekens) - die niet minder serieus met z'n vak bezig is - wordt gedaan alsof hij van een andere planeet komt. Je vraagt toch ook niet aan een kunstenaar: 'Wat is dat nou, olieverf?'

Afijn, het is maar een kanttekening. Voor kunst en cultuur kan, zeker in Zeeland, niet aandacht genoeg zijn. En dit is een welkome bijdrage daaraan.

 
Neels Smeekens

 
Vlnr: Rebecca van Wittene, Kathrin Ginsberg, Willem Smit en Lorenzo Benedetti
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten