maandag 8 november 2010

Reizen langs Vlissingse buitenkunst

Afgelopen weekend gelanceerd: kunstroutevlissingen.nl. Een goede manier om de (vele) buitenkunst in de gemeente Vlissingen onder de aandacht te brengen. Drie fietsroutes en een wandelroute leiden langs in totaal 44 kunstwerken. Wie de bijbehorende GPS-coördinaten gebruikt, kan er onmogelijk een missen.

Een digitaal ritje is natuurlijk ook mogelijk. De foto's van Frank Viergever en de teksten op de website, mooi vormgegeven door Studio Bentall-Bommeljé in Middelburg, geven een goede indruk en al klikkend word je toch het een en ander wijzer.

Blijft de vraag waarom de gemeente Vlissingen, de opdrachtgever van de website, in dit geval geen samenwerking heeft gezocht met CBK Zeeland. Die probeert immers al enige tijd tot een provinciebrede inventarisatie van kunst in de openbare ruimte te komen.

1 opmerking:

  1. Heel simpel antwoord; omdat de verslaggeving zoals gewoonlijk alleen uitgaat van de voorgekauwde, verstrekte gegevens en niet de moeite wordt genomen om eens wat te vragen aan, bijvoorbeeld, Bommeljé (de websitemaker) of Viergever (de bedenker van het geheel).
    Misschien dat dan het verhaaltje wat anders wordt.

    BeantwoordenVerwijderen