donderdag 11 november 2010

Muzikale Zeeuwse schreeuw om cultuur

Of het nu de beste manier om te protesteren tegen de dreigende kaalslag in de cultuursector, kun je je afvragen. Maar gezien de voorgenomen ingrijpende bezuinigingen op de sector is een noodkreet zeker op haar plaats.

Ook Zeeland doet zaterdag 20 november mee aan de landelijke actie Nederland schreeuwt om cultuur, op initiatief van Theaterproductiehuis Zeelandia en het Zeeuws Museum, in samenwerking met onder anderen de Cultuurwerf en Kunsteducatie Walcheren. De actie vindt plaats op het Abdijplein in Middelburg, om 15.45 uur.

Het aardige is dat er in Zeeland net wat meer wordt gedaan met het protest. Douwe Eisenga componeert speciaal voor deze dag een nieuw muziekstuk dat zonder voorbereiding of repetitie te spelen is. Alle musici en zangers, zowel professioneel als amateurs, zijn welkom om met elkaar de compositie uit te voeren. De slagwerkers Cora Dellebeke en Arno de Klerk zorgen voor de ritmische basis.

De bladmuziek en bijbehorende instructie zijn vanaf maandag 15 november te downloaden op de website van Douwe Eisenga en de betrokken culturele organisaties.

1 opmerking:

  1. Er moet bezuinigd worden! Mede doordat er in het verleden teveel geld is uitgegeven aan alles wat men "kunst"noemt. Wil je toneelspelen,zingen,fluitspelen,schilderen,boetseren etc.,etc, dan regel en betaal je dat zelf en niet met belastinggeld.
    kerstend@xs4all.nl

    BeantwoordenVerwijderen