vrijdag 29 augustus 2008

Nazomerfestival op stoom

Het Nazomerfestival is drie dagen aan de gang en er is al heel wat moois te zien geweest. Van Kwartet is vrijwel iedereen onder de indruk, hoewel het een 'zwaar' stuk. Ook over de reizende productie Vandaag geen vis, die woensdag in première ging, zijn de berichten overwegend positief, al kan ik er zelf nog geen oordeel over vellen. De dansvoorstelling Wave - volgende week nog twee keer te zien in Middelburg - mag er zeker zijn (zie mijn recensie).

Afgelopen avond ging de derde locatievoorstelling in première: Dodendans, een huwelijksoorlog bij een bunker in de omgeving van Koudekerke. De tekst van Strindberg is prachtig en in de bewerking van Karst Woudstra, die tevens regisseert (een eenmalige rentree in het Nederlands toneel), nog krachtiger geworden. Toch raakte het me minder diep dan ik gehoopt, ondanks de prachtige setting en het verdienstelijke spel. Net of er toch wat ontbrak, zonder dat dat gemis direct te benoemen valt. Ook de reacties na afloop waren wisselend. Desondanks is Dodendans zeker een mooie theaterervaring.

Komende avond begint ook de programmering op het Abdijplein. Beeldend kunstenaar Krijn de Koning heeft een mooie, niet te vermijden installatie gebouwd (zie foto), die het publiek een verrassende blik op het plein moet bieden. Bordjes met de tekst Niet betreden ontbreken. Iedereen kan en mag erop plaatsnemen. Graag zelfs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten