zondag 24 augustus 2008

Déjà vu bij Zand Almere

 
 
(klik op de foto's voor groter formaat)

Afgelopen dag bij het nieuwe popfestival Zand Almere geweest. Niet vanwege degenen die er optraden - de programmering is, hoe zal ik het nou zeggen, niet helemaal mijn smaak - maar omdat achter het initiatief dezelfde mensen schuilgaan als bij Concert at Sea op de Brouwersdam.

Het Zeeuwse festival heeft daarmee een zusje gekregen en wie beide evenementen kent, ziet heel wat overeenkomsten, vóór maar vooral ook achter de schermen. En bovendien is er een forse Zeeuwse inbreng. Ook de locatie in Almere is bijzonder: op het strand, dus letterlijk in het zand. En de sfeer, een van de sterkste punten van Concert at Sea, was ook daar - met 35.000 mensen - uitstekend.

Muzikaal gezien mankeerde er weinig aan, al ontbreekt voor de ware popliefhebber elk avontuur. Met namen zoals Nick & Simon (dit weekend ook in Goes), Jeroen van der Boom en Guus 'Kedeng kedeng' Meeuwis weet je wat je verwachten kunt, terwijl we Alain Clark (alweer mét vader) en VanVelzen inmiddels ook wel kennen.

Ilse DeLange is altijd aangenaam, maar helaas speelde zij niets van haar komende album, waar ze zo vol van is ('ik kan bijna niet wachten'). Het was ongeveer dezelfde set als bij het Kampvuurconcert, een paar weken geleden in Renesse.

 
 
Posted by Picasa

(foto's: RB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten