donderdag 21 augustus 2008

Handtekening

Slechts van grote afstand kon je vanmiddag de 'handtekening' zien die William Verstraeten heeft gemaakt bij het Covra-gebouw in Vlissingen-Oost. Het complex zelf, met zijn Einstein- en Planck-formules, was al zijn kunstwerk; nu - vijf jaar na dato - heeft hij 21 betonnen cilinders geplaatst die samen de titel van het kunstwerk (Metamorfose 2003-2103) en zijn naam vormen.

 

 

Zeker zo boeiend is de tentoonstelling die Verstraeten samen met Dick de Bruijn bij de Covra heeft ingericht: Elementaire deeltjes. Het gelijknamige concept uit de fysica is de basis voor de opzet, om de overeenkomst - en verschillen - tussen wetenschap en kunst aan te geven. Maar het zijn vooral de namen van de deelnemers die indruk maken: Raoul De Keyser, Guy Mees, Daan van Golden, Leo Copers, Wolfgang Laib, Henric Borsten, Peter Koole, Ton Boelhouwer, Koen Delaere, Derk Thijs en Chris Brans

(op onderstaande foto (vlnr); z.t. (2008) van Koen Delaere, LA School van Peter Koole en Iron Lion Zion van Derk Thijs; foto RB)

 
Posted by Picasa

De opening/onthulling - begeleid door Radioactivity van Kraftwerk - was tevens het publieke debuut in Zeeland van Lorenzo Benedetti, de nieuwe directeur van De Vleeshal. Een vriendelijke man, zo lijkt het, met Rolf & Viktor-uiterlijk, Hij hield een nogal academisch betoog over de invloed van de plaats, de directe omgeving, op de beleving van een kunstwerk. Bij de Covra speelt dat onmiskenbaar een rol, maar zeker ook bij de gotiek van De Vleeshal. Het was, zo zei hij, een van zijn voornaamste overwegingen om er directeur te worden.

1 opmerking:

  1. Even een reactie van algemene aard. Leuk dat ook Rolf Bosboom aan het bloggen is geslagen. Blog staat in de favorieten, dus ik ga je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen