dinsdag 12 augustus 2008

Kunststad van het Jaar?

Vlissingen heeft zichzelf aangemeld als Kunststad van het Jaar 2008. Wie niet waagt, die niet wint, toch? De prijs is een nieuw initiatief van Kunstweek, die alles wat met beeldende kunst in Nederland te maken heeft degradeert tot verkiezingen en ranglijstjes. Leuk om te lezen misschien, wat zegt het nou uiteindelijk? Vlissingen - lees Leon Riekwell en zijn Buro Beeldende Kunst (deWillem3) - zet zich weliswaar onvermoeibaar in als het gaat om beeldende kunst en het realiseren van verrassende exposities en projecten, maar Kunststad van het Jaar?? Daarvoor bruist Vlissingen nog niet in de breedte, want heel veel meer dan Riekwell en de zijnen en Galerie Dumais is er toch echt niet. Nog niet, in elk geval, want wat niet is kan nog komen. De vestiging van Jan van Munster in en bij de Oost-Souburgse watertoren belooft bijvoorbeeld veel, maar de eerste tentoonstelling moet nog plaatsvinden. En, gemeente, hoe staat het eigenlijk met de ideeën voor een cultureel centrum op het Scheldeterrein?
Wat zou Middelburg, toch dé Zeeuwse kunststad, eigenlijk van de Vlissingse aanmelding denken?

3 opmerkingen:

  1. Vlissingen doet het gewoon. Dat is wel het belangrijkste verschil. Want inderdaad: niet geschoten....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Scheldestad doet het gewoon, maar als deze stad zou worden uitverkoren, zou dit het meest vertellen over het gezichtsvermogen van de jury.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, die hond op de site van buroBK zegt toch genoeg. Waarom lees ik nergens dat verhaal van 30 jaar het alleenrecht op subsidie met als gevolg totale vervreemding en isolatie. Chuck Palahniuk komt toch ook wel eens op de Nieuwedijk?

    BeantwoordenVerwijderen