maandag 11 augustus 2008

100.000.000etc & Paalvast

Altijd de moeite waard, een bezoek aan de galerie van William Verstraeten in Middelburg, met die onmogelijke naam die meestal wordt afgekort tot Revolution 100.000.000etc Gallery. Een gouden greep is het aanpalende horeca-etablissement, dat altijd zorgt voor wat levendigheid en een bezoek extra aantrekkelijk maakt.
Momenteel hangt er, in de expositie The Blessed Mountain, van alles door elkaar, maar wel op een zorgvuldig gecomponeerde manier: werk van Zeeuwse kunstenaars zoals Wido Blokland, Michiel Paalvast en Verstraeten zelf naast dat van internationale grootheden zoals Damien Hirst, Dirk Braeckman en Jake & Dinos Chapman. Verrassend is vooral de inbreng van de jonge Paalvast, die een niet te stuiten ontwikkeling lijkt door te maken (foto: Open Lucht, 2008).



Van Verstraeten gaan we binnenkort nog meer horen, want hij is bezig op een bijzondee manier zijn 'handtekening' te zetten bij het Covra-gebouw (opslag radioactief afval) in Vlissingen-Oost, dat hij eerder al omtoverde tot een waar kunstwerk. Op 21 augustus wordt het resultaat onthuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten