maandag 25 augustus 2008

Bløf op weg naar Oktober

De nieuwe single Oktober, van het komende gelijknamige album, is vanaf volgende week maandag op de radio te horen en ligt, inclusief de Gorki-cover Vaarwel Lieveling, vanaf 19 september in de winkel. Het album zelf volgt op 3 oktober. Kortom, veel aandacht zal de komende tijd weer uitgaan naar Bløf.

Hoe je ook over de muziek mag denken, feit is dat de Zeeuwse band steeds weer vernieuwende wegen vindt om deze te presenteren en zichzelf en het publiek te verrassen. Umoja (2006) was, zeker voor Nederlandse begrippen, een even ongekende als geslaagde onderneming.

Ook van wat ze nu hebben gedaan, ken ik in Nederland geen vergelijkbare voorbeelden: twee albums tegelijk opnemen die een tweeluik vormen, maar deze los van elkaar - met een tussenpoze van een half jaar - uitbrengen (volgend jaar april verschijnt, inderdaad, April). Het zijn twee 'pure' platen, op intuïtie gemaakt: de eerste is volgens de band zelf 'rustig, ingetogen, akoestisch en donker van toon'; de tweede lichtvoetiger.



Daarnaast blijft Bløf pionieren op het gebied van digitale media, om fans nauw bij de band te blijven betrekken. Het eigen YouTube-kanaal is daar een van de voorbeelden van, maar ook het gebruik van Opendisc, dat (de immer alerte Edwin Mijnsbergen wees daar vandaag ook op) met Oktober weer een nieuwe impuls krijgt.

Via 'The Pickering Player' kunnen de cd-opnamen in het Pickering House in Ierland met acht camera's worden bekeken, waarbij de kijker zelf zijn shot kiest. De Pickering Player wordt op 25 september gepresenteerd tijdens Picnic 08 in Amsterdam.
Het zijn dergelijke vernieuwingen die, na al die jaren, toch weer heel nieuwsgierig maken naar een nieuw Bløf-album.

Overigens: het enige Oktober-concert in Zeeland en omgeving geeft de band, in samenwerking met de PZC, zaterdag 1 november in de Zeelandhallen in Goes. Zie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten