zondag 10 oktober 2010

Nieuwe nummers Bløf rocken echt

Bløf heeft amper Berlijn achter zich gelaten - na de opname van het nieuwe album - of de band stond gisteravond al op het podium van het Paard van Troje in Den Haag voor het begin van de clubtour. De nieuwe nummers die waren te horen, geven aan dat het écht een rockplaat gaat worden, want regelmatig ging de band flink tekeer. Zeker in Punt.

In totaal werden zes nummers gespeeld die (waarschijnlijk) ook op het album komen. Behalve Punt en Wijd open (dat al vaker live is gespeeld) waren dat Hou vol hou vast, We doen wat we kunnen ('Het enige echt kleine liedje op de plaat', aldus Paskal Jakobsen), Wat jij denkt en Beter. Het laatste nummer schreef Jakobsen, zo zei hij, aanvankelijk in het Engels voor VanVelzen, maar die zag het toch niet zitten.

Het uitverkochte Paard van Troje reageerde enthousiast op de nieuwe nummers, evenals op de rest van het ruim twee uur durende optreden. Bijzonder was onder meer de soloversie van Rijden door de nacht, als opening van de eerste toegift

Voorafgaand aan Bløf mocht Patrick Le Duc het voorprogramma verzorgen en hij deed dat, met zijn band, overtuigend. Over enkele dagen is zijn debuutalbum, tot stand gekomen in samenwerking met Peter Slager en Paskal Jakobsen, gereed. Ik ben heel benieuwd hoe het eindresultaat is geworden. Dat geldt, zeker na gisteravond, uiteraard ook voor de nieuwe Bløf-plaat, die in maart 2011 wordt verwacht.

Setlist Bløf:
01. De mooiste verliezers
02. Hart tegen hart
03. Mens
04. Oktober
05. Hou vol hou vast
06. Wij geloven nergens in
07. Donkerrood
08. Punt
09. De storm (Geef niet op)
10. Aanzoek zonder ringen
11. Wijd open
12. We doen wat we kunnen
13. Onmogelijk rood
14. Harder dan ik hebben kan
15. Wat jij denkt
16. Omarm
17. Blauwe Ruis
-----------------------
18. Rijden door de nacht (Paskal solo)
19. Beter
20. Holiday in Spain
-----------------------
21. Zaterdag
22. Aan de kust
23. Alles is liefde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten