zondag 24 oktober 2010

Smakelijk muziekfeest Beans & Fatback

De roem was Beans & Fatback in Goes bepaald niet vooruitgesneld. Slechts enkele tientallen belangstellenden waren er gisteravond in 't Beest. Dat zijn er veel te weinig, want de band zorgde een waar muziekfeest.

Beans & Fatback is een project van Onno Smit (Lefties Soul Connection). Het verhaal erachter is dat hij een uitgebreide maaltijd kookte voor muzikanten die wilden meewerken. De gerechten die tijdens de opnamesessies werden bereid, zijn ook aan het album toegevoegd.

Smit moet een goede kok zijn, want een aantal gerenommeerde muzikanten werkt mee aan B&F. De muziek is een mengeling soul, blues, funk, country en pop, geworteld in de seventies. Maar het belangrijkste van alles: de band brengt de nummers met aanstekelijk enthousiasme, of de zaal nu vol is of niet. En die geestdrift slaat onvermijdelijk over op het publiek, dat met een glimlach naar huis gaat.


De Goese band Zaniac, met zangeres en toetsenist Anouk van de Sande als opvallende frontvrouw, verzorgde het voorprogramma en deed dat verdienstelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten