dinsdag 5 oktober 2010

Zeeuwse Ridders denderen voort

Roel en Sander Willemse in Zeeuwse Ridders.
Het succes van de ringrijdersfilm Zeeuwse Ridders tijdens Film by the Sea blijkt een flink staartje te krijgen, waarvan het einde nog niet in zicht is. Komend weekend zijn er vijf extra voorstellingen in CineCity, maar er is meer op komst.

Zo is de film van Jacomien Kodde onlangs ingezonden naar enkele internationale filmfestivals. ,,Er is inmiddels een Duits en Engels ondertitelde versie gemaakt en we verwachten dat de film toegelaten wordt bij enkele gerenommeerde buitenlandse festivals. Er is ook belangstelling getoond de film te vertonen bij Nederlandse gemeenschappen in Canada. De film blijkt een uitstekende Zeeland-promotiefilm te zijn”, aldus Leo Hannewijk, die Zeeuwse Ridders produceerde.

Hij ziet nog meer (commerciële) mogelijkheden. In november komt de film op dvd uit en bedrijven worden daar momenteel nadrukkelijk op gewezen. 'Wellicht wilt u deze prachtige Zeeuwse film aanbieden aan uw personeel of relaties. Een echte Zeeuwse parel in uw kerstpakket en een promotie voor Zeeland!'

Zeker, mooie verkooppraat, maar het doet niets af aan het artistieke welslagen van de film. Het zou mooi zijn als deze inderdaad internationale festivals bereikt, al is het maar om te weten komen hoe het buitenlandse publiek reageert op zo'n - welbeschouwd - curieuze folklore als het ringrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten