woensdag 27 oktober 2010

Winterse Week van het Zeeuwse Boek

De 16e editie van de Week van het Zeeuwse Boek komt eraan. Het geschenk is dit jaar gemaakt door Peter Verdurmen (foto’s) en Jan Jansen (tekst). Wie tijdens de Week - van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 november - in een van de 25 deelnemende Zeeuwse boekwinkels voor ten minste 15 euro aan boeken besteedt, ontvangt Winter in Zeeland gratis.

Het boekje is niet alleen een ode aan de winter, maar het laat ook aan de hand van krantenverslagen, getuigenissen en persoonlijke herinneringen de kommer en kwel zien die winterweer soms met zich meebrengt.

De foto's komen deels uit archieven en zijn voor de rest afkomstig van Peter Verdurmen, die er in de winters van 2009 en 2010 regelmatig op uit trok om de Zeeuwse winter vast te leggen.

Het is trouwens een gemis dat de Week van het Zeeuwse Boek niet - zoals de landelijke Boekenweek - over een eigen website beschikt, met achtergrondinformatie, een lijst van de deelnemers en vooral een overzicht van alle activiteiten in het kader van de Week. Nu brengt iedereen, zoals De Koperen Tuin in Goes, zijn bijdrage op eigen wijze (al dan niet) onder de aandacht, wat een verbrokkeld beeld oplevert. Daar valt nog een wereld te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten