vrijdag 1 oktober 2010

Nieuwe lichting voor Popaanzee

Tuxedo Bandido (foto: Micha Posthumus)
Wie de bands op Twitter volgt, kon al vermoeden dat Tuxedo Bandido en Capital Sentimental dit seizoen zijn geselecteerd voor het Zeeuwse bandcoachingsproject Popaanzee. De derde band - de namen zijn gisteren onthuld - is Volt Violin.

Een mooi rijtje. Volt Violin won dit jaar de Zeeuwse Belofte en wordt alom gezien als zeer talentrijk. Capital Sentimental is al wat langer een van de opvallendste namen in de Zeeuwse popscene en Tuxedo Bandido kan bij mij al weinig verkeerd doen sinds hun debuutalbum A Splendid Idea, Compadre (2005), al denk ik dat het trio nog veel verder zou moeten kunnen komen.

Popaanzee heeft onlangs een nieuwe subsidie gekregen voor twee seizoenen. Dat geeft aan dat de landelijke fondsen het project, dat in 2007 begon, waarderen. Popaanzee heeft dan ook aardig wat naam weten te maken. De Zeeuwse popmuziek heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen en door de optredens van de geselecteerde acts regelmatig te combineren met internationale namen zijn er diverse memorabele concerten geweest.

Toch is Popaanzee zeker niet zaligmakend gebleken. Geen van de vier deelnemers aan het eerste seizoen heeft - tot nu toe - bijvoorbeeld een sprong richting de top weten te maken. Sense Forward werd zelfs kort na afloop opgedoekt, terwijl Eva Auad, Headmode en Bluem ongetwijfeld op meer hadden gehoopt.

Ook van de vier van de lichting 2008 is een van de deelnemers (According To You) inmiddels ter ziele. De faam van Smout, GoFish en De Hobbyisten blijft vooralsnog beperkt tot eigen provincie, al kwamen De Hobbyisten dicht in de buurt bij een nationale stunt met de slimme WK-single Wij gaan door.

Hoever de deelnemers van het afgelopen jaar - Jay Minor, Marsha, Audiofungus en Vota Fonzie - het gaan schoppen, is nog even afwachten. Jay Minor presenteert volgende week in elk geval samen met Marien Dorleijn (Moss) een cd, terwijl Marsha onlangs de halve finale van de Grote Prijs van Nederland haalde.

Update 4 oktober: ook Audiofungus - Popaanzee-deelnemer in het afgelopen seizoen  - stopt ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten